fredag, april 8

Besvikelsen Studio Pop

Inför säsongsstarten av Studio Pop i SVT skrev Adrian hoppfullt här på Extra allt. Jag tror inte jag såg ett enda program förra säsongen, men tänkte att jag skulle försöka bevaka onsdagskvällarna framöver. Men efter de två senaste programmen känner jag mig besviken.

Det enda som varit bra den här säsongen, förutom Per Sinding-Larsen extremt snygga kostymer, är intervjuerna. I oredigerad realtid har den nyfikne Per lett en liten pratstund, senast med Robyn.

Hela idén med panelen känns däremot allt mer misslyckad. För det första är det aptrist när en journalist intervjuar andra journalister. Okej, Lisa Milberg är trummis också, men det är inte därför hon står där. Det är inte som när trummisen i Drain, Martina Axén, var med i Knesset-panelen i ZTV.

Sedan blir inte paneldiskussionen särskilt intressant heller, eftersom man ska rusa igen flera ämnen som inte alla känns helt aktuella. Måste man verkligen prata om liveskivans vara eller icke vara bara för att Morrissey släppt några liveinspelningar i veckan?

När man sedan ska ha en ”Eftertanke”, dvs. bjuda in någon gäst som får prata rakt in i kameran i någon minut, då bjuder man in Fredrik Strage för att prata om MC Hammers byxor. Som om det vi sitter och längtar efter är ytterligare en journalist! Studio Pop-redaktionen måste lära sig ringa personer utanför de egna mobilernas telefonböcker.

Till den här veckans program hade man utlovat en eftertanke av Lars Norén, men han fick tydligen förhinder och dyker upp senare i vår. Det kan bli något. Och kanske kan man acceptera att den troligen hastigt inkallade ersättaren Laleh inte hade något genomtänkt att säga. Men hon kunde väl ha tänkt till lite, i stället för att bara lalla lite till gitarrplink.

Ni som såg det vet vad jag menar. Ni som inte såg det – undvik reprisen, det var smärtsamt pinsamt. Som min flickvän sammanfattade det: ”Jag har inget emot att man är pretentiös, men då måste man vara bra”.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Han har ju whyred kostymer/kavajer på sig... de du jonas

Jonas sa...

kan inte whyred sponsra extra allt-redaktionen med lite schyssta kläder? jag vill ju inte gå omkring och se ut som jag gör...

Adrian sa...

Va, Jonas... Har du tröttnat på att se ut som den byrådirektör du är !

Jonas sa...

Problemet är att jag ser ut som en byrådirektör av H&M/Dressman-typen.

Jonas sa...

Aha, så det är därför de står bakom ett högt bord, för att de har bullar i ugnarna...

Anonym sa...

såg ni intervjun med fr wadling?
det var fan det sämsta jag sett. alla klyschor om den mannen jag nånsin hört, som ett pärlband, i frågeform. "du hade väl en jobbig barndom, freddie?"