onsdag, april 6

Guide de Michelin

Example

Finsmakarkulturen har firat julafton under de sista 15 åren eller så… Matbutikerna har idag ett gigantiskt utbud av varor från alla världens hörn. Vinprovsmakningar blir till film. Delikatessbutiker, som Vasastansost, poppar upp lite här och var. Media är inte sena och hoppar på utvecklingen och håller oss hårt i handen medans de guidar oss rätt in i finsmakardjungeln.

Men äntligen kommer motreaktionen. Och det känns så förbannat härligt. Jag är inte intresserad av “fin” mat, jag skiter i om jag skall steka min selleri i virgin olivoja eller extra virgin olivolja, jag käkar förfan inte selleri… Ge mig en sjysst burgare så är jag nöjd. Det är liksom inte svårare än så. Och vin skall vi nästan inte ens gå in på. Jag vill bara ha ett rötjut som inte är surt och som är billigt, ju billigare destå bättre. Jag skiter ju i princip i hur det smakar, bara jag blir full.

Men även om jag inte är någon finsmakare så hindrar det ju inte mig från att vara kräsen. Det är ju fruktansvärt intressant att diskutera vilken som är den bästa grillkiosken eller bästa biran under 10 kr på bolaget. Tydligen är det fler än jag som tycker det är intressant…

Alltomkebab.se är en guide till olika kebabställen i Stockholm med omnejd…

Sunkhak.se din vän i stockholms sunkhaksdjungel.

Vi ses på närmsta taxifik !

Inga kommentarer: