onsdag, april 6

Sigur Rós - de gamla skojarnaOm det nu var någon (mer än Adrian) som gick på aprilskämtet om att Håkan Hellström hyllats av Pitchfork så var det kanske inte så farligt. Hoppas alla vågar lita på Extra allt i framtiden.

Nu rapporterar Pitchfork (en riktigt länk dit den här gången) att några som också aprilskämtade var Sigur Rós. Något annat hade inte ju varit att vänta från ett gäng så skojfriska prissar.

På sin hemsida skrev de storslagna islänningarna att de skulle bege sig ut på världsturné och bland annat spela i Mongoliet, Ouagadougou (alla som kan sin namngeografi vet att det ligger i Burkina Faso) och på ”the 4th Annual Hillbilly Convention” i Amarillo, Texas.

Men det var ju bara skoj. Den verkliga turnén stannar till i betydligt mindre exotiska orter som Manchester, Bryssel och Milano. De närmaste Sverige Sigur Rós tar sig är Vega i Köpenhamn, 16 juli. Alla som är i närheten bör gå, senast på Chinateatern var de helt fantastiskt bra. Sedan dess lär de ha skrivit en hel del nytt material.

Synd bara om killen som tydligen redan bokat sin biljett till Amarillo… Men det kanske spelar andra band på hillbillykongressen.

Inga kommentarer: