söndag, april 3

Hockeyspelares kultursmak

I en krönika i dagens (3/4) DN Kultur ondgör sig Niklas Wahllöf över att svenska elitidrottsmän har "Gladiator" som favoritfilm. Ja, det är verkligen för hemskt.

Wahllöf citerar speciellt spelarprofiler på Färjestads hemsida. Ishockeykillarna gillar filmer om män i toga och läderrustningar samt rockmusik, mest Bruce Springsteen och Iron Maiden verkar det som. Ja, det är för hemskt. (Ett verkligt problem är däremot att nummer 41 i Färjestad, Calle Steen, inte vet vem som är hans favoritartist, men inom parentes väljer att svara "Någon svart kille?". Ja, Calle, de ser ju likadana ut alla dedärninga.)

Niklas Wahllöf vill hellre att spelarna ska läsa Sokrates innan matcherna, som Leif Boork ville. Men om du vore hockeycoach, visst skulle du hellre vilja att spelarna hade sett "Gladiator" än "Vera Drake" på DVD kvällen innan en viktig match? Och visst skulle du hellre vilja att de hade "Burn to Run" ringandes i skallen när de hoppade in på isen, än Vivaldis Våren?

För övrigt är rubriken på Wahllöfs krönika rätt rolig. "Sokrates inget för Färjestaden" står det. Nä, för Färjestaden är en ort på Öland. Färjestad, däremot, är ett hockeylag från Karlstad.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Go Wahllöf!

Anonym sa...

Nu är du ute och dissar igen! / Tobbe

Jonas sa...

Ja, men den här gången dissar jag DN, förut har jag dissat Aftonbladet och Svenska Dagbladet. Härnäst kommer jag kanske dissa Expressen. Eller Sydsvenskan.

Anonym sa...

Jag skiter i hockeyspelarna, men va fan ska DN dra in Bruce Springsteen för? Jag är så jävla trött på alla halvidioter som inte fattar nåt om honom. Det finns säkert folk som gillar honom av fel skäl, men desto fler som dissar honom av fel skäl. Är man för dum för att fatta honom ska man hålla käften.

Jonas sa...

I DN:s försvar vill jag påpeka att Wahllöf inte drog in Springsteen, han nämnde bara Metallica och Iron Maiden. Det är väl "dum rock". Kanske skulle Wahllöf gå med på att Springsteen är "kultur". Bruce sjunger ju om den amerikanska arbetarklassens vedermödor, "The River" och "Nebraska" etc. Go Ulf!