tisdag, augusti 15

Peter Kadhammar

När ni vill stoppa något i munnen på dem som slentrianklagar på kvällspressen, då räcker det att säga två ord: Peter Kadhammar.

Tidigare var han på Expressen, nu skriver han i Aftonbladet. Ofta är det lysande, senast i porträtten av statsministerkandidaterna.

Idag om Reinfeldt:
”När vi senare talas vid, när han står i trappan med den vänstra foten ett steg över den högra, som på språng, noterar jag att hans ögon är bruna, stora, vackra – men stumma.
Det finns ingen stridslystnad, ingen sprittande glädje över den kommande valkampen. Hallå! Är någon hemma?”


Igår om Persson:
”Den fantastiska maktkoncentrationen medför att han får personifiera socialdemokratin och dess försök – som alla partier gör – att ligga rätt i förhållande till opinionen.
Sålunda sa han vintern 2001, när unga veganer tycktes vara en växande opinionsgrupp, att han äter kött med obehag.
– Jag undviker kött.
Han hade också börjat reflektera över att djur känner smärta.
Tre år senare tog Persson jägarexamen.”

3 kommentarer:

Anonym sa...

När ni vill stoppa något i munnen på dem som slentrianklagar på kvällspressen, då räcker det att säga två ord: Evaemma Andersson.

Anonym sa...

När ni vill stoppa något i munnen på dem som slentrianhyllar kvällspressen, då räcker det att säga två ord: Ronnie Sandahl.

Jonas sa...

Men Nick (hey, du har Nick som nick!), när träffade du senast någon som slentrianhyllade kvällspressen? Och folk som heter Otto eller Helle räknas inte.