tisdag, augusti 29

Bröderna Baldwin

ExampleExample
Bröderna Baldwin startade pokertrenden! Och så William som tennislärare.

Varför är det ingen som pratar om William Baldwins insats i ”The Squid and the Whale”?

Han glider omkring som tennisläraren Ivan, kallar lillebrorsan ”my brother” som om han vore från Harlem och sedan har han ihop det med mamman. Allt medan han sportar en väldigt underlig, men inte överdriven, bakåtkammad frisyr. Han är – i avsaknad av bättre ord – störtskön.

Man undrar ju hur de kom fram till att ringa just William Baldwin? Man har väl inte sett honom i något sedan... ja, ”Backdraft” för femton år sen.

Jag trodde att det var för att regissören Noah Baumbach hade sett ”Elizabethtown”. (Han visste redan att den skulle vara dålig, men som fellow blandbandsregissör som älskar 70-talsrock kände nog Noah att han måste se allt Cameron Crowe gör.)

Jag trodde att Noah då insåg att det bästa med ”Elizabethtown” var en mullig Alec Baldwin, på gränsen till nervsammanbrott. Att gamle Alec skulle visa sig bli en sådan bra komisk skådis (han var även bra som gäst i ”Vänner”), det hade ingen kunnat gissa. Jag trodde att det var då Noah kom på att ringa Alecs lillebrorsa.

Men jag har fel. Alec Baldwin var ju med som berättarröst redan för fem år sedan i ”The Royal Tenenbaums”, av Noahs kompis Wes Anderson. Duon verkar ha en Baldwin-hangup.

Så kanske får någon av de andra Baldwinbrorsorna, Daniel och Stephen, en chans till comeback i Andersons och Baumbachs kommande samarbete ”The Fantastic Mr Fox” eller i filmen med Jack Black och Nicole Kidman som Baumbach ska göra.

Jag hoppas verkligen att vi slipper. Stephen Baldwin är så fruktansvärt irriterande.

2 kommentarer:

Vurre sa...

Men - jag som trodde att bröderna Baldwin dog i kanadensisk-amerikanska kriget för typ sju år sen.

Chili sa...

Jag ÄLSKAR alla Baldwin bröderna ... tänk! vilken nedärvning!