tisdag, november 22

Minnesvärd filmmusik

Example

Jim Jarmusch har tydligen gått och blivit en av blandbands-
regissörerna. En bränd CD spelar viss roll i ”Broken Flowers”, precis som jag förstått att brända skivor gör i blandbandskungen Cameron Crowes ”Elizabethtown”, som jag inte sett än.

Men jag har precis sett ”Broken Flowers” och det mest minnevärda i den är låten ”Yekermo Sew” av etiopiern Mulatu Astatke. Sedan kommer jag nog tyvärr mest att minnas långa, tysta scener där Bill Murrays orörliga ansikte är tänkt att berätta något om hans känslor. Men ingenting når ut.

Och så kommer man hem från biografen och på STV2 är det ”Ghost World” av Terry Zwigoff. Det mest minnesvärda med den är låten ”Jaan Pechechaan Ho” av indiern Mohammed Rafi. Sedan minns jag mest Scarlett Johanssons röst och uppsyn, de som var med i den där andra filmen med Bill Murray, den där när de är i Tokyo, ni vet. Filmen där långa, tysta scener berättade något och där allt, allt, allt är minnesvärt, inklusive samtliga låtar.

3 kommentarer:

Anonym sa...

jag håller med. om broken flowers, alltså. förvånansvärt tråkig.

Anonym sa...

Jag oxå. Tyckte faktiskt att den inte var mer än en tvåa. Fast jag är nog mer negativ än Jonas. HAn tyckte trea, i alla fall när vi gick hem efter bion.
/mikaela

Urologen sa...

Meh, va fan, har ghost world gått på svt nyligen? Och jag missade?

Shit! Jag gillade Thora i den.