söndag, november 6

Halldoffnamn

"Stockholm Boogie" är ännu en av de där humoristiska filmerna om nutidens Sverige som jag inte kommer att orka se.

En av anledningarna till att jag nog alltid kommer prioritera andra filmer framför "Stockholm Boogie" när jag står där i videobutiken är rollfigurernas namn. De känns inte direkt nutida om man säger så. Huvudpersonerna heter Jerka och Hoffe. Kenta och Stoffe, anyone?

En annan rollfigur heter tydligen Purjo. Hur gick det till? Refuserades förslagen Tjabo, Bingo och Löken?

Konsulterade manuförfattarna Janne Halldoff för att få till riktigt härligt, sjuttiotalsklingande namn? Varför snodde de då inte helt enkelt Bart och Jonny ur "Jack"?

2 kommentarer:

VF sa...

fy fan, den där filmen får mig att vilja slå någon. Men vem? Man vet att det är ondska men inte vem som håller i trådarna.

Lika pinsam historia som den där Hobert-filmen där alla hade långt hår och var lite allmänt viking.

Anonym sa...

whut uuep biatches!! namnen e' tagna från grabbar i gänget.. vad e' det för fel att använda smeknamn?? snubben som kallas för purjo i filmen heter patrik på riktigt men kallas för purjo, ett smeknamn som vuxit fram ur putte... han går även under namnen patrusken, patinko och pinjo...

känns lite skumt att att uttala sig om en film som man inte ens har sett, eller ens tänker se... lite som att jag skulle börja snacka med folk om hur keff du e' efter att jag sett dig på avstånd i tunnelbanan..

vf, om du vill slå någon så e' du hjärtligt välkommen... puss!!

/SKURKEN