onsdag, november 2

Tack, Sigurd Roos!

Example

Det är nästan att jag vill ta tunnelbanan ut till Rissne för att tacka honom personligen.

Rissne ligger i Sundbyberg och där, med adress Skvadronsbacken, bor Sigurd Roos. (Sök själv på typ hitta.se eller eniro.) Och han är ju värd allt tack för konserten på Cirkus igår.

Det var mäktigt, precis som jag hade hoppats och förväntat mig. Publiken ville nästan inte sluta applådera Sigurd och hans band, gräddan av Sumpans symfrockmusiker.

En del påstår att Sigurd sjunger på isländska, men det är faktiskt bara en särpräglad Sundbybergsdialekt, särskilt vanlig i kullarna kring Rissne. Sigurd blir väldigt sårad när folk säger att de inte förstår eller att han på förra skivan till och med skulle sjunga på ett påhittat språk.

Nu är ju inte texterna det viktiga i Sigurds musik och allra minst när Sigurd ställer sig på scenen. Då handlar det inte bara om musiken, utan lika mycket, om inte mer, om det visuella.

Inledningen och avslutningen igår på Cirkus, med skuggspel på en tunn duk mellan bandet och publiken, var bland det snyggaste jag sett på en rockscen. Erik Schüldt på P1:s Kulturnytt beskriver det mycket väl här, men han är tyvärr en av de missledda som kopplar ihop Sigurd med Island. Det är väl lätt att blanda ihop Rissne och Reykjavik, antar jag.

1 kommentar:

Jonas sa...

Fy fan va' taskigt. Skulle jag vara Özz? Då lägger jag av här och nu.