fredag, november 25

Jocke Bergs jävla gnäll

Om man orkar ta sig igenom drygt fyra minuter av Kents senaste ”hit” (som det heter på Kaj Kindvall-språket) ”Dom som försvann” belönas man med en godbit. Som en leksak efter tandläkarbesöket.

Eftersom många av er kanske inte brytt er att lyssna till låtens slut – jag hade inte orkat förrän nu – så kan jag väl berätta vad det är man får.

Efter att Jocke och en barnkör sjungit om svarta tårar, rimmat ”döden” på ”glöden” och varit allmänt kentiga avslutas allt med att barnkören om och om igen sjunger: ”Man blir trött på ditt jävla gnäll”. Lysande.

Kanske improviserade barnen fram den textraden efter en lång dag i studion med Jocke och Sami och allt vad de heter. Men nej, inget får vara improviserat i Kents värld, man improviserar inte fram en tältturné.

Alltså är den där textraden ett tecken på att Jocke ändå har glimten i ögat. Att han kommer fortsätta sjunga om att hans själ dör av svält, men att han ändå har fattat att det skiter vi i. Och jag som trodde att Jocke Bergs självdistans var lika icke-existerande som Snömannen.

Läs hela texten här.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Detta var nog det roligaste jag läst av folk som klagar på kent :D

Jonas sa...

Ja, man vill ju inte bara slentrianklaga på Kent, det är rätt trist.

Anonym sa...

Jag tycker mer man blir trött på Ditt gnäll. Dessutom tror jag inte att jocke menar sig själv med den texten. Jag tror snarare att han menar människor som du, Gnälla på alltalltalltallt..
Det finns väll viktigare saker att haka upp sig på, eller har jag fel?