onsdag, november 23

Svartsjuk soul

Example

Keyshia Cole - "I Should Have Cheated"

Soulballader om svartsjuka är bland det bästa som finns.

Kornél på OMGWTF kallar det ”otrohets-r’n’b” och lyfter fram ”Here We Go”, Trinas duett med Kelly Rowland. Men jag tycker ”I Should Have Cheated” med Keyshia Cole är bättre.

Hon sjunger att hon lika gärna hade kunnat göra allt det där som hennes kille anklagar henne för att ha gjort. Ljugit och bedragit och – troligen värst av allt – gått på klubb.

Kanske är det bara jag, men när jag hör att den första raden ur Keyshias mun är ”First of all, let me say...” kan jag inte tänka på annat än att exakt så sjunger Destiny’s Child i ”Say My Name”. Och sen börjar jag tänka på ”Be Careful” med Sparkle och R Kelly, den kanske ultimata svartsjukeballaden, där hoten kommer från två håll.

Jag börjar längta efter att mannen ska få komma tals i ”I Should Have Cheated”. Är han verkligen så hemsk och hon så präktig? Jag vill att det ska komma fram något nytt, på det där sättet som det kom fram nya saker i ”Be Careful” i andra versen.

Sedan dess har R Kelly fått för sig att det måste komma överraskningar HELA TIDEN och skapat den musikaliska tvåloperan ”Trapped in the Closet”, som bara bevisar att man verkligen kan få för mycket av det goda.

Inga kommentarer: