torsdag, augusti 10

Vem bryr sig om Greg?

Example

När Extra allt för några veckor sedan åkte till fjällen med vår Financial Advisor och vår Medical Advisor föll det självklart på mig och Adrian att fixa musiken till bilresan. Två låtar hade båda med på någon av skivorna: ”Dirty Work” (Adrian hade originalet av Steely Dan, jag hade med Kip Boardmans cover) och ”Chicago” med Sufjan Stevens.

Och ”Chicago” passar bra på bilresan. Den dyker upp i trailern för ”Little Miss Sunshine”, en amerikansk halvindiefilm om en bilresa, regisserad av en långfilmsdebuterande musikvideoduo. Den verkar väl okej och har blivit hyllad, fast inte av alla. I slutet av november kommer den på svensk bio. I rollerna finns bland annat Steve Carrell och Toni Colette och Alan Arkin.

Och så Greg Kinnear.

Vad är grejen med honom? Finns det någon som gillar Greg Kinnear? Jag kan använda överord som ”underskattad!” och ”outnyttjad!” om såna som Sara Rue och Amanda Bynes och (inte minst) Chris Eigeman, men jag bryr mig inte om Greg. Ändå dyker han upp bredvid Steve Carrell och Toni Colette.

Jag har faktiskt aldrig träffat någon som bryr sig om Greg Kinnear. Igår försökte jag tvinga fram ett svar ur mina film- och tv-nördigaste kompisar, men de orkade inte ens svara. En kollektiv axelryckning gick runt bordet och så smuttade alla vidare på ölen och bytte ämne.

Greg har visserligen nån sorts fansajt. Men kolla bara på bilderna som välkomnar en dit. Han ser ju likadan ut jämt – som ett vedträ.

4 kommentarer:

Anonym sa...

det kanske är just det som är grejen. han - precis som många av de mest framgångsrika fotomodellerna - är som en vit duk man kan projicera vad som helst på. vedträlooken kan göra honom slug, dum, snäll, glad, elak, etc - helt beroende på omgivningen. det är iofs den snälla tolkningen. om jag ska vara mer ärlig skulle jag gissa på att han har en ovanligt skicklig agent.

Konrad Olsson sa...

Jag har alltid haft ett gott öga för Greg! Minns att jag först upptäckte honom när han spelade såpa-läkare i Neil Labutes ojämna Nurse Betty. Håller med Karin om att han är lite träig, men har alltid fått känslan att han själv är medveten om det, och därmed kan spela sina roller med något slags glimt. Ta bara cykelbyxetränaren i Bad News Bears. Han är faktiskt – wait for it – underskattad!

Jonas sa...

Är Greg så bra i Nurse Betty? Jag såg den för andra gången på tv för några veckor sedan och tyckte att den var bättre än jag kom ihåg den som. Men är Gregs insats något att tala om? Jag måste fundera. Helst borde jag ju se den igen, men det känns lite... ambitiöst.
Den där Bad News Bears får jag leta efter i videohyllan.

Konrad Olsson sa...

Jag minns honom som bra. Eller snarare, jag minns att jag upptäckte att han KUNDE vara bra. Men jag har visserligen inte sett om filmen sedan den gick på bio.
Däremot, kom jag på nu, är ju Stuck on You, med Greg ihopklistrad med Matt Damon, hysteriskt rolig!