fredag, november 17

Fredagskväll out of sight

Vad har jag haft för fredagsrutiner genom livet?

Åka från mellanstadiet och träna badminton, förlora mot Tobbe, kanske köpa godis av Rolf i badmintonhallens svettluktande fik, sedan sitta med blött hår i bilen hem och lyssna på ”Metropol”.

Komma hem från högstadiet och slötitta på ”Disneydags” eftersom det är det enda som är på tv, halvsomna och sedan gå på disco eller vad man nu kallade det. Önska Shamen och Stereo MC’s och Erasure av DJ Micke Karlsson.

Äta Quattro med pappa och syrran framför TV2:s nöjesprogram klockan åtta. Ofta med glad göteborgare som programledare. Det är så att jag riktigt känner smaken av pizzaskinka bara jag ser Oldsberg eller Treutiger.

Läsa DN På stan vid frukostbordet. Titta på bioannonserna. Tänka att alla de där filmerna vill jag ska komma till Sandrew 1-2-3 på Borganäsvägen.

Nu för tiden går ”På spåret” visst på lördagar. Och pizza kan jag ju köpa när som helst.

Min fredagsrutin är idag oftast att vara trött på att vara bland folk, gå hem och lyssna på Midlake sjunga: ”Let me not be too consumed with this world / Sometimes I want to go home / And stay out of sight for a long time”.

2 kommentarer:

Anonym sa...

..fast om man väl motstår frestelsen att bara gå hem och gömma sig för världen och istället orkar gå ut kan man ju få fantastiskt fredagsnöje, plus att man har hela helgen kvar när man vaknar på lördan. som igår: jack oblivian spelade på club sheriff. fint som snus.

Anna sa...

vilken ljuvlig liten bloggpost.