tisdag, mars 6

Båtmässan och Soon E McVaknade igår med en lätt ångest över att jag faktiskt aldrig hade plöjt igenom ALLT Fleetwood Mac har släppt på skiva. Man kan ju ha missat någon godbit liksom... En timme senare fanns den samlade Fleetwod Mac katalogen på hårddisken och jag har nu kommit halvvägs igenom. Rätt mycket skit måste jag säga. Men däremellan finns det sådana ruskigt fina pärlor. Inga överraskningar så långt men jag har inte gett upp hoppet ännu.

Därefter blev det båtmässan med Jens. Han gillar sjön och båtar och så. Det är riktigt kul med mässor ibland, fast de är rätt tröttsamma i längden. Två, tre timmar topps annars stupar man och börjar irritera sig på den högljudda gubben som säljer båtrengöringsmedel eller hon som dansar lite sexigt i seglarklädes-montern. Fast det bestående intrycket var att alla utställare på båtmässan verkade ha fått tag i min pyrfärska sammanställning av Fleetwood Mac's bästa. I varenda eka med bandare så ljöd det en eller annan låt från Tusk eller Rumours, och så lite Dire Straits såklart. Fast vad kan man förvänta sig egentligen.

Nu vet jag ju inte om jag skall bli glad eller ledsen. Jag har ju uppenbarligen musiksmak som den genomsnittlige båtmässeutställaren. Kan inte bestämma mig om det är bra eller dåligt...

--------------------------------------------------------------------------------------

Jonas har ju åter fastnat i Red House Painters - träsket, och Red House Painters kommer alltid att få mig minnas gymnasiet och när man satt hemma hos Tobbe eller hos Jonas och diggade. Just Rollercoaster kommer alltid att framkalla de minnena. Via Dreamchimney hittade jag en annan låt som oundvikligen framkallar bilder.

Soon E Mc - "Elucider Ce Mystere"

Den där låten är Jonas gamla pojkrum, den slitna "läsfotöljen" i hörnet och en lätt känsla av att man var rätt "internationell" som lyssnade på fransk hip hop. Den är 15 år gammal och håller än i dag!

5 kommentarer:

Anonym sa...

då är ju frågan (trots "everywhere"-sommaren 2006) om du då menar endast västkust-fleetwood, eller om du även inkluderar de där flanellsvettiga blueskillarna som var med i första vågen?

Adrian sa...

Jag plöjjer allt. Altså inkluderat flanell-bluesen... Fast det suger rätt hårt, måste tilläggas!

Anonym sa...

En av er bor på Standvägen och den andra hänger på båtmässor! Ni har inte funderat på att döpa om bloggen till "Extrallt som vi MUF-are gillar" eller "Extraborgerligt"?

Adrian sa...

Jag kan avslöja att Båtmässan var rätt svennig och inte så värst överklassaktig. Mer Fruängen än Strandvägen om man säger så.

Vad det gäller mina politiska övertygelser så kan jag väl säga att Muf eller borgerligheten inte är några favoriter. Jag är mycket liberalare än så!

Anonym sa...

Mikaela said...
vi bor inte på strandvägen. tyvärr.