torsdag, september 13

Vad kommer vi missa ikväll?

Ikväll ska Extra allt posse göra ett nytt försök att vinna Pet Sounds Pop Quiz. En källare, några mellis, koncentrerat lyssnande på låtsnuttar, det är en riktig torsdagskväll.

Som bäst har vi blivit trea, och då tappade vi lätta poäng på att svara Ronettes när det var Crystals och Hank Williams när det var Louvin Brothers. Inte heller kände vi igen introt på ”Baba O’Riley” med The Who. Och så blev jag övertalad till att låta laget svara att ”Girlfriend” framfördes av Jackson Five, vilket ju är helt fel. Den är ju med på ”Off the Wall”!

Det blir ju så, man missar alltid någon liten fråga och det överskuggar allt annat, att man identifierade outrot på ”Twiggy Twiggy”, kände till Phantom Planet eller kunde alla årtal på schlagerlåtarna.

Så med stora, osynliga bokstäver har jag skrivit in i almanackan vad morgondagen ska gå åt till: GRÄMELSE. Det vill säga, om vi inte vinner.

1 kommentar:

Anonym sa...

Outrot på Twiggy Twiggy är ju det bästa någonsin. Sånt får man inte missa!

Men det är ju så med Quizzar om saker man är passionerad över - man grämer sig mer åt det man torskade än man gläder sig över det man klarade.

Lycka till ikväll.
/Tage