tisdag, september 18

Önskecover

Jag har hållit mig undan från Taken By Trees konserter i sommar, precis som jag skrev förut att jag planerade. Nervös för att bli nervös av hennes nervositet, hennes scenskräck. Jag vill inte börja irritera mig på Victoria Bergsman igen, så där som jag gjorde för många år sedan när jag som många andra tolkade hennes beteende som surhet, allt det där hon skriver om här. Jag vill inte tycka synd om henne. Jag vill behålla känslan från skivan.

Kanske hade jag kunnat tänka mig att gå till Södra teatern i söndags, men hade redan bokat in en middag med fyra andra som sällan går att få ihop runt ett bord. Så jag tog det som en bra ursäkt för att strunta i konserten. Nu är det för sent, hon har åkt på Europaturné. Och självklart börjar jag ångra mig.

Jag råkar nämligen läsa att Victoria Bergsman i augusti fick välja musik i ”P3 Pop”. Hon spelade tydligen bland annat ”The Last Dance” med The Tough Alliance, ”Caroline Goodbye” med Colin Blunstone (som verkar vara hennes favoritlåt genom tiderna), ”On the Beach Boys Bus” med Bill Wells och Maher Shalal Hash Baz och ”Beautiful Girls” med Sean Kingston.

Och förutom att jag återigen tänker att det är synd att aldrig lyssna på de bra radioprogram om musik som görs, så börjar jag inbilla mig en Taken by Trees-cover på ”Beautiful Girls”. Tänk om hon körde den på konserterna? Eller skulle hon göra Jojos version? Jag tror att Victoria Bergsman skulle kunna sjunga ”suicidal, suicidal” mycket vackert, hur nervös hon än var.

Inga kommentarer: