torsdag, augusti 1

Prince: Wendy & LisaJag upptäcker att den aldrig klättrade högre än 64-platsen på Englandslistan, men sommaren 1989 var  “Lolly Lolly” en viktig singel för mig. Kanske mest för att min äldre kusin tyckte om den.

När jag nu lyssnar på den så förstår jag varför Wendy & Lisa inte fick riktig fart på sin solokarriär efter att Prince upplöst the Revolution. Det här var inte tillräckligt bra. Kanske hade de behövt mer hjälp av Prince, som inte skrev eller producerade deras musik. "Lolly Lolly" har han däremot mixat.

Som delar av the Revolution har de däremot satt ett avtryck i musikhistorien. De fick till och med credit som medkompositörer av ett par låtar, ovanligt för att var Prince. En annan sorts påverkan hade Wendys tvillingsyster Susannah Melvoin, som sjöng i Princes sidoprojekt The Family. Hon och Prince var förlovade, men det tog slut och det var om henne han skrev "Nothing Compares 2 U".

Wendy & Lisa var ett par privat, men är det inte längre. De jobbar däremot fortfarande tillsammans som kompositörer av tv-musik. Wendy har dessutom skaffat sig en ny Lisa i sitt liv. Det är ingen mindre än Lisa Cholodenko, som skrev och regisserade "The Kids Are All Right".

Och ni minns väl Joni Mitchell-scenen i den filmen? När jag ser den igen kommer jag att inte kunna låta bli att försöka se om Bennings karaktär är inspirerad av Mitchell-fantasten Prince.

PS: Wendys och Susannahs far, Mike Melvoin, var studiomusiker i legendariska the Wrecking Crew och spelade på Beach Boys "Pet Sounds", på Jackson 5:s "ABC" och dessutom med Frank Sinatra, Laura Nyro, Stan Getz och Mupparna. Och Ted Gärdestad.

Inga kommentarer: