fredag, augusti 23

PopagandaOm en vecka börjar Popaganda-festivalen i Stockholm. Det har alltid varit en sympatisk tillställning, från starten som gratisfestival vid universitetet till dagens version.

Att festivalen numera hålls i mina egna kvarter gör att jag kommer gå, oavsett line-up. Eller nej, förra året gick jag inte, när det största de hade att erbjuda var Thåström. Honom måste ha brytt sig om förut för att bry sig om nu (på det sätt som gjorde att jag ändå gick till Popaganda för att se Belle & Sebastian i sin extroverta upplaga och Saint Etienne mitt på ljusan dagen).

I år har Popaganda förvandlats till ett för tidigt firande av Extra allts tioårsjubileum. Inte de allra nyaste artisterna (för dem får man åka till Way Out West, eller snarare Stay Out West), men några av de senaste årens bästa svenska och utländska. Många gamla bekanta.

Som en uppvärmning går vi därför igenom Extra allt-arkiven om Popagandas artister, en om dagen.

Inga kommentarer: