fredag, september 9

Norge och verklighetens Willy Wonka

Example
Jag vet inte om det har undgått någon men Norge knäcker Sverige med hästlängder när det gäller musik just för tillfället. Speciellt när vi snackar disco eller "dansmusik" (Jag hajjar inte begreppet dansmusik speciellt bra, de flesta sorters musik går ju alldeles utmärkt att dansa till, om än på olika sätt kanske. Men att dansmusik skulle syfta mot house och annan elektronisk musik är totalt ologiskt.)

Visst Sverige har Eric Prytz och han Tomas Andersson alla snackar så gott om. Men de rör sig i någon sorts "MTV Dance Chart" - territorium och det har inte blivit så många Ibizaresor så de går bort. Nej, Norrmännen (flest pojkar som vanligt) lyckas göra det bra och jävligt... bra, helt enkelt. Jonas säger alltid att ett bra knep när man skall skriva om musik är att berätta en situation där musiken skulle passa. Helt enkelt att klä musiken i en fysisk miljö som läsaren kan sätta sig in i. Men precis som de kanske två hetaste Norrmännen Lindstrøm och Prins Thomas säger i denna intervju (på god Norsk) så tycker jag att det är svårt. Fan, bra musik funkar ju när den funkar. Och just Lindstrøm och Prins Thomas har stått för de bästa låtarna, mixarna och dj-seten det senaste halvåret. Tar man med deras kompis Todd Terje (Norges svar på Todd Terry) som har levererat de grymmaste re-edits så har man En galet bra helkväll framför sig. Fakta.

Fördelen med nätet är ju att man kan erbjuda inte bara text utan även ljud så här kommer sommarens låt enligt mig. Jag har åkt tunnelbana, cyklat, discodansat mig lycklig hela sommaren till denna och än har jag inte tröttnat och jag hoppas att jag glädjer någon annan lika mycket nu...

Lindstrøm - I feel space

Via H-Tracks kan du ladda ner ett fint dj-set av och med Prins Thomas, Prinsen har också gästat Beats in Space för några veckor sedan och skulle du få chansen att se och höra honom live så kan jag bara säga att låt ingenting stoppa dig. Han var på besök i stockholm förra helgen och det svängde.

**********************************************

Ingen prylintresserad människa har nog undgått releasen av iPod nano som är Apples senaste kreation. Och med all rätt. Apple är ett sådant där företag som sätter habegäret på maxnivå och de släpper produkter man inte ens kunde tänkt sig innan de fanns i din hand. The Brilliance sammanfattar allt på ett perfekt sätt.

"Steve Jobs is Willy Wonka."

Steve Jobs är självklart Apples CEO och även ägare av Pixar . Han är Willy Wonka. Jag önskar det var jag som var Kalle.

1 kommentar:

Anonym sa...

Berätta för Steve Jobs hur du känner!
Han skulle säkert bjuda på en rundtur i fabriken, även om du nog inte ska hålla andan om att ärva rasket...
Happy Hunting!