fredag, september 30

Tom Vek, sämre än sitt omslag

Example

Tom Vek - "On the road"

Det var nästan så att jag inte vågade lyssna på Tom Veks musik. Hans skivomslag är ju genomgående så snygga. (Se alla här.) Har man ett så kort, klatschigt och symmetriskt namn finns ju bra förutsättningar för att smocka upp det stort på omslaget. Jag var rädd för att bli besviken, tänk om det bakom ytan bara döljer sig skit?

Och lite besviken blev jag av albumet ”We Have Sound”, även om jag blivit förberedd av en rejäl sågning i Sonic. Inledande ”C-C (You Set the Fire In Me)” sitter visserligen som tuggummi, men annars blir man mest trött på att Tom ska hålla på och leka DFA eller försöka få till det okända samarbetet mellan Talking Heads och Beck.

Bara en låt infriar löftet från omslaget. Jag har aldrig känt en så stor lust att skaffa körkort som när jag lyssnar på ”On the Road”. Även om den inte hade handlat om bilkörning så hade jag velat ha den i en bilstereo, på väg genom höstnatten. Bara se det som strålkastarna lyser upp och bara höra Tom Veks basdrivna nonsensflum, för att sedan kanske följa upp med...hmm, något från Green on Reds debut? Äsch, skit i körkortet, jag gör som vanligt: någon annan kör och jag gör blandbanden.

PS: Tom Vek borde vika lite tid för ett origamisamarbete med Ben Folds. MUAHAHA!

1 kommentar:

Anonym sa...

Are Your Kids Blogging?
It's a term that many parent's may never have heard of, blogging. By definition, a blog is a chronological publication of personal thoughts and web links.
For all your leasing needs Check out our New leasing services Site,