torsdag, september 29

Bara för serierna...

Example
Ett nytt nummer av Bang, ett nytt tillfälle att hylla Nina Hemmingsson.
Jag är rätt trött på serier. Tror inte att jag någonsin kommer orka bry mig om samtida serier, det är lika bra att bara läsa Tintin. Rocky har ju till exempel slutat vara en serie. Martin Kellerman borde sluta rita fyra identiska bilder till sina små dialoger och i stället ge ut texterna som de är. Skulle spara bläck.
Men så kommer ett nytt nummer av Bang. Jag behöver spara ihop en del kraft för att orka läsa artiklarna, de flesta läser jag inte en rad av. Men serierna läser jag direkt.
Nina Hemmingsson! Det är ångest och allt är svårt och ingen annan fattar nånting och det enda som är bra är att få kolla på Giles i ”Buffy” och Niles i ”Frasier” med ena handen hårt nedkörd i trosorna. Ibland har hennes figurer helt tomma ögon, vita ovaler bara.
Det känns som om en parafras på den gamla Playboybortförklaringen passar för mitt förhållande till Bang: ”I only buy it for the comics”.
Inga kommentarer: