torsdag, september 1

Kan man skämta om terrorister?

Den gamla klassiska frågan ”Kan man verkligen skämta om allt?” dyker upp igen. Tydligen finns det inga amerikanska TV-bolag som vill satsa på ”The Cell”, en komediserie om klantiga terrorister. Under mer än ett år har författarna försökt sälja in idén, men ingen vågar.

I en artikel i New York Times (kräver gratis lösenord) säger en bedömare att vi nog får vänta i en hel generation på någon som vill skämta om terrorism. Detta trots att själva huvudpoängen i ”The Cell” är att de muslimska terroristerna som flyttat till USA upptäcker att de egentligen älskar allt amerikansk. Så klart.

– Even the terrorists who did 9/11, they were at Hooters and strip clubs the night before, säger Mark Jordan Legan, en av författarna bakom “The Cell”.

Eh… men det var ju inte som att Hootersbesöket ledde till ändrade planer direkt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ännu ett utslag av den amerikanska censuren. När diskussionerna blir för tuffa skriker man terrorist och hotar med krigsrätt. Jo, man tackar. USA är sannerligen ett demokratiskt föredöme. Och som de behandlar kvinnor och minoriteter. Att SVT visar The Corporation på eftermiddagarna är en stor konspiration signerad storkapitalet och klassförrädarna på Rosenbad. Visa den på bästa sändningstid, alla kanaler, så att alla kan få se hur kapitalet förtrycker oss små människor. Fy fan!

Jonas sa...

Vad tycker Ida om orkanen i söra USA? Är det naturens hämnd på storkapitalet? Kan man alltså förvänta sig en orkan rakt mot "klassförrädarna på Rosenbad"?