onsdag, september 14

Skotskt IQ-test!

Att titta på bilder av skottarna Franz Ferdinand är inte bara kul, det testar samtidigt din intelligens!
De fyra modemedvetna killarna i gruppen är nämligen precis som sådana där figurer i IQ-test. Ni vet, det är ett par liknande, men inte helt likadana figurer i rad och så man ska lista ut hur nästan figur borde se ut, rent logiskt. Som här nedan, hur borde den fjärde figuren se ut? Ni får sex alternativ.
Example
Example
(Rätt svar är så klart den näst längst till höger, det fattar man eftersom den svarta kvadraten rör sig medurs.)
Jag brukar roa mig med att gissa hur den femte Franz Ferdinanden borde se ut, rent logiskt. Tyvärr får jag inga alternativ, som i riktiga IQ-test, utan får försöka spåna fritt.
Bildgåta 1:
Example
Okej, näste Franz här har helt klart händerna i byxfickan, v-ringad tröja och lugg. Luggarna är vänster, rakt ner, vänster, höger... nästa borde alltså ha vänsterlugg!
Bildgåta 2:
Example
Näste Franz har definitivt en uppknäppt skjorta och har en koncentrerad, men bortkommen min i ansiktet. Skjortmönstren är rutigt, icke-rutigt, rutigt och icke-rutigt, så nästa blir rutigt! Frisyrerna är åt vänster, vänster, höger, vänster. Vad innebär det? Hmm... svårt det här. Borde inte nästa Franz ha håret åt vänster, han också?
Bildgåta 3:
Example
Den här var inte lätt. Förutom att den femte Franzen logiskt sett måste ha svart skjorta och slips, så är det knivigt. Hårfärgen borde vara ljus. Och slipsen borde gå förbi bältet.
Ja, så där kan jag sitta i timmar! Prova gärna själv! Leta fram första bästa bild på Franz Ferdinand, lyssna på deras senaste jätterökare ”Do You Want To” och kolla hur smart du är!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Hey, great blog here! I'm definitely going to bookmark you!

I have a Best Keywords Page site. It pretty much covers Best Keywords Page related stuff. (And has lists of thousands of top adsense words to make money!)
Come and check it out if you get the time. :-)

Jonas sa...

Grr... vad är det här för hemska tråkmånsar som håller på att automatskriver en massa skitreklam i våran kommentaravdelning? If I ever get my hands on you...

Niklas sa...

Åh, det är så fruktansvärt frustrerande att bli reklampåhoppad på det där viset. Anyhow, skitrolig läsning - det där om Franz Ferdinand alltså, inte reklamen - och tack för en i övrigt svinbra blogg!

Chrille sa...

Hihi. Du är rolig.

p. sa...

haha... fantastiskt.

m sa...

Det där var jätteroligt. Meloves IQ-test med Franz Ferdinand!

Ang spam så har jag löst det med att folk fyller i en sån där ruta med bokstäver. Finns automatiserad på Blogspot under Settings -> Comments ("Show word verification for comments").
Om det kan va nåt.

Anonym sa...

X'D Det här var riktigt underhållande! Tack för ett par goda skratt!

Manne sa...

Hehehehe!
På tal om IQ-test, i första testet skrev du luggarnas läggning vänster/höger utifrån bandmedlemmarnas håll. I nästa skrev du utifrån fotografen och betraktarens perspektiv. I den tredje gissar jag då att man ska gå tillbaka till första perspektivet, om det inte finns en tredje valmöjlighet?

Allt gott,