måndag, september 12

Fransk pop, del 11: Active Suspension

Example

Vi på Extra allt ägnar oss inte bara åt att stalka Bangkok Cobra. Även det franska skivbolaget Active Suspension står under vår noggranna bevakning.

Vi kan därför rapportera att aktiviteten var låg på deras kontor på Rue du Delta i Paris 9:e arrondissement i lördags eftermiddag. Under de sammanlagt två minuter jag höll utkik rörde sig inget. Jo, en man gick förbi på gatan med en hund. Mer var det inte. Jag kikade genom fönstret och det såg mest ut som en nystartad arkitektfirma där inne.

Varför måste då Active Suspension förföljas och övervakas? Jo, har man gett ut så mycket knäppt, knasigt och vackert som Hypo, Domotic, Davide Balula och O.Lamm är man benägen att få för sig vilken galenskap som helst. Dock – tydligen – inte att ha kontoret öppet på lördagar.

På sin webbplats har Active Suspension en bedjande text om att inte stjäla musik. Det är så tårdrypande att jag inte har hjärtat att ens lägga ut lite musik för provlyssning. I stället uppmanar jag er att direkt gå till Dotshop och köpa The Konki Duets skiva. The Konki Duet är något så larvigt tidsenligt som en global tjejtrio (Japan, Ryssland, Frankrike) som spelar virrpop. Om tillräckligt många stödköper deras fjolårsdebut ”Il Fait Tout Gris” kanske Active Suspension har råd med lördagsöppet i framtiden.

Inga kommentarer: