torsdag, maj 18

Anna gör det igen

Precis när man tror att Anna Hellsten inte har något mer att skriva om varför hon inte är någon partybrud, då skriver hon en lysande text om en misslyckad kväll på Lundakarnevalen för tio år sedan.

Själv har jag liknande, suddiga minnen från min enda Lundakarneval, för fyra år sedan. Det var också alldeles för optimistiskt tunna jackor och borttappade människor och förvirring, men vi hade roligare än Anna verkar ha haft. Vi såg Latin Kings på Smålands nation. Underligt nog hade min karnevalsupplevelse precis som Anna Hellstens en koppling till Agurk Players. Magnus, vars lägenhet vi fullkomligt tog över och fyllde med tomburkar, bodde granne med han trummisen Måns Block. Eller hur det nu var. Som sagt: förvirring. Fast förresten kanske allt som någonsin hänt i Lund har en koppling till Agurk Players. Förresten så var Janne Kasks syrra med också, hon var trevlig.

Någon borde ge Anna Hellsten ett larvigt stort förskott för att skriva en generationsroman. Eller förresten, gör inte det. Hon skulle bara bränna alla pengar på köksmaskiner.

PS: Fy fan va' jag hatar svenska bloggar som ägnar sig åt att länka till andra svenska bloggar. Jävla ankdamm.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ledsen Jonas, men jag måste kalenderbita lite här. Anna H måste avse 1994 års karneval (alltså för 12 år sedan). Jo, jag minns den också som igår. Popsicle satte oss på gästlistan med motiveringen att de inte ”har så många vänner i Skåne”, trots att det var fullproppat på Lunds Nations bakgård (och att tre osnutna gymnasister från Falsterbonäset förmodligen inte stärkte deras indieambitioner). Eggstones spelning förstördes fullständigt av dåligt ljud men bob hund gjorde en bästa av de tre spelningarna jag såg med bandet under 1994. Popsicles spelning minns jag inte riktigt, förutom att där vimlade av korta page, i 501:or snyggt förpackade sätesmuskler, randiga tröjor och Puma-sneakers.

Brainpool i Lundagård dagen efter var visst något slags cresendo i den lundensiska indievågen. Janne Kask hånlog när han bytte ut ordet ”speed” mot ”tea” i Our own revolution och tyckte att han var ungefär världens tuffaste. Redan då insåg man att något var rejält fel. Jag drog förresten på mig 22 frånvarotimmar de där dagarna. Så här med facit i hand inser jag att det hade varit bättre investerad tid att stanna kvar ”At School”.

Jonas sa...

Jo, det är klart att det var 1994. Det fattar ju vem som helst. Men den viktiga frågan, Nick: hade du page?

Anonym sa...

Jag klippte av min potta i den vändan (aldrig page, aldrig bowlcut - potta). Tror att jag blev uppmanad av en tjej, som följde med mig till salongen, att klippa av den hösten 1993. Så måste det ha varit. Sedan dess har jag haft precis samma, kanske fel ord, frisyr.

Jonas sa...

"Sedan dess har jag haft precis samma, kanske fel ord, frisyr."

Och nu tar naturen över och steg för steg liknar ditt hår inte längre Eggstone-Per 1994 utan Bob Hund-Jonas 1994.

Men vänta, bytte Kask ut "speed" mot "tea"? Var det inte tvärtom? Eller ville han låtsas som om han censurerade sig själv?

Anonym sa...

Att någon som anser att Linda Skugges senaste är det bästa som skrivits på svenska i år (bara det ett skämt) själv skall kunna prestera något som kommer leva längre än 15 minuter i bloggosfären - inte en chans!

Unknown sa...

Längtar jag också. Sitter just nu 21 år gammal i Malmö och hör dunket från Lund. Det är annars kul med ytterligare en högtid för svensk medelklass. Det finns för få.

Ps. Det jag hatar ännu mer än länkande till andra bloggar är folk som kommenterar bara för att dra folk till sin egen blogg. Ds

Anonym sa...

Visst är karnevalen kul:

http://mobilblogg.sydsvenskan.se/o.o.i.s?id=5&imgid=416