måndag, maj 8

Charles-Ethan Jönsson

ExampleExample

Det roligaste med ”Mission: Impossible 3” är att det mesta i uppdragen verkar väldigt possible. Här behövs minsann inga komplicerade skenmanövrar eller finurliga tricks. Planerna som Ethan Hunt och hans IMF-crew drar upp är faktiskt rena rama Jönssonligan.

I ”M:I 3” försöker de (lite halvhjärtat) bygga upp bilden av att det är svårt att ta sig in i Vatikanen. Sedan visar det sig vara så enkelt som att klättra upp för en mur och täcka över en övervaknings-
kamera. För att få klättra upp för muren i lugn och ro fixar man lite trafikstockning runt hörnet och bråkar med de andra bilisterna. Det är som den gången när Jönssonligan fejkade ett bensinstopp mitt i gatan och Peter Harryson som värdetransportförare lydigt satt bakom i bilkön och väntade tills Vanheden kom tillbaka från macken.

När man väl har klättrat över muren drar man på sig en vaktuniform och då får man tydligen släppa in vem man vill för de andra poliserna. Det är ungefär som när Vanheden går omkring och är jäkligt trovärdiga i tre storlekar för liten polisuniform och röda strumpor.

Sedan används det gamla tricket för hur man obemärkt får saker ut ur en bil. Parkera rakt ovanför en gatubrunn. Kollegan i kloakerna lyfter på brunnslocket och tar emot den sak man ger honom genom hålet i bilgolvet. Det här gör Charles-Ingvar Jönsson hela tiden, men Ethan Hunt kommit på det först till film nummer tre.

Ändå tyckte jag ”M:I 3” var helt okej en solslöig söndags-
eftermiddag. Jag har faktiskt inget emot actionfilmer grundade på de gamla sanningen att skurkar skjuter sjuttio skott och träffar noll gånger medan hjältar skjuter ett skott och träffar i hjärtat. Men i ”Mission: Impossible” ska det väl ändå vara svårare än så?

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag läste innan jag såg filmen att detta skulle vara den bästa av MI-filmerna. Vilket skämt! LÅÅÅNGA actionscener med STORA explosioner och mycket skjutande fram och tillbaka är verkligen heltrist. Väldigt lite smart action, bara stort. Det enda roliga var när Ethan hoppas ner från ett tak... men vänta nu, var det inte det han gjorde i tvåan???
Gammal skåpmat, trist fru, Jonathan Rhys Meyers som inte gjorde ngt annat än att köra helikopter.... Det här är en film man kan vänta med tills den kommer som söndagsfilm på tv3.
Och ja, jag kanske är övernegativ men jag hade ändå nånstans hoppats på så mycket mer...
/Mikaela