söndag, maj 14

Och hur har veckan varit?

ExampleExample

Vårjacka (inköp)
Ovan till vänster ser ni min gamla vårjacka. Ovan till höger ser ni min nya, inköpt igår på Perry Como. Som ni märker tycker jag det är viktigt med variation i mina kläder och att uttrycka mig med färger och oväntade lösningar. Fast den nya jackan, med sina axelklaffar, känns ju ganska mycket ”Rhythm Nation 1814”.

Per Gunnar Evander
”Härlig är jorden” (bok)

Den här boken är två äldre än jag. Fast jag var tvungen att kolla det där med tryckåret. Den känns inte sjuttiotal, snarare femtiotal, med ord som ”eljest” och ”svårligen”. Det är deprimerande att språket ska åldras så snabbt. ”Härlig är jorden” är ju egentligen en tidlös berättelse om en man som bryter ihop efter att ha blivit övergiven. Hur kommer det gå med det vi idag tycker är tidlöst? Vad säger Ebba Witt-Brattström och Gringoredaktionen i frågan?

”Endagsvarelser” av Lars Norén (pjäs på Dramaten)

En teateruppsättning om åttiotalet där de faktiskt hade hållit sig helt borta från alla tidsmarkörer i scenografi och kostym. Inte en axelvadd eller glasbord så långt ögat såg. Och det var ju bra, precis som skådespelarna. Å andra sidan var pjäsen i sig rätt trist: en är alkoholiserad, en är lyckad men olycklig, en har haft cancer, en är skild, några är otrogna, bla bla.

“Veronica Mars” (tv-program)

Jag upprepar samma “MI:3” måste manusförfattarna förstå att det aldrig får bli alldeles för lätt för hjälten, då bryr vi oss inte. Men när Veronica ska lösa ytterligare ett detektivfall på 45 minuter så måste det självklart vara hur lätt som helst att få fram kreditkortsräkningar.

Philip Roth ”The Plot Against America” (bok)

I ”Endagsvarelser” pratade de faktiskt om Philip Roth, kallad Råttan. Som en illustration av mitt litteraturintag kan man här notera att när tidningarna skriver om hans senaste bok ”Everyman” håller jag på att läsa hans förra. Ständigt efter, hinner aldrig ikapp.

Serious Party på Marie Laveau (klubb)

När ett par finnar (Komposti) har åkt till Stockholm för att spela dub måste musiken, som Jens kom på, självklart kallas ”Ruotsi Reggae”.

Phoenix
”It’s Never Been Like That” (skiva)
Som ni alla har märkt så är det alltså tryckfel på det här skivomslaget. Där det står ”Phoenix” ska det ju självklart egentligen stå ”Les Strokes”. Ça marche, ça aussi, mais c’est pas même chose...

4 kommentarer:

Adrian sa...

En Members Only - jacka...

Jonas sa...

Ja, precis. Vad säger den om mig?

Anonym sa...

Trevligt med lite Jonas-inlägg!

Jonas sa...

Nu förstod jag inte riktigt vad Anonymous menade...