måndag, maj 1

Reggaefestival

Visst finns det andra tillfällen där jag skulle sticka ut ännu mer (hockeyläger, möhippa, dvärgkonferens) men jag skulle nog bli utstirrad om jag dök upp på en reggaefestival.

Ändå har jag en liten, liten lust att gå på Uppsala reggaefestival i augusti. Desmond Dekker kommer ju. Han gjorde ju ”The Israelites”! Och ”007 (Shanty Town)” och ”It Mek”!

Jag visste inte ens att Dekker levde fortfarande. Gamla reggaestjärnor som inte har kolat än brukar ju dyka upp förr eller senare på svenska sommarfestivalscener. Om de blivit senila spelar ingen roll, se bara på den ständigt turnerande freakshowen med Lee ”Scratch” Perry.

Uppsala reggaefestival låg illa till efter förra året. Uppsalapolisen hade bestämt sig för att en knarkrazzia på en reggaefestival faktiskt inte var som att ta godis från barn. De åkte dit och resultatet blev 90 (nittio) personer misstänkta för ringa narkotikabrott. Efter det var kommunen tveksam till fortsatt kulturbidrag, men nu verkar det ju bli av.

Om jag nu möjligen, möjligen åker upp tar jag i alla fall inte på mig något röd-grön-gul-randigt. Och om polisen muddrar mig kommer de inte hitta någon ganja. Som sagt, jag kommer sticka ut.

Inga kommentarer: