tisdag, maj 2

David Puddy!

Example

”Seinfeld”-boxarna har nått fram till säsong sex. Bland extramaterialet har det hittills berättats om hur karaktärerna George och Kramer kom till. Snart hoppas jag på berättelsen om hur karaktären Jerry skapades. Då kan man snacka om kort extramaterial. Larry David kommer väl säga typ ”Well, we realised Jerry can’t act, so he’ll just have to play himself”.

När de kommer fram till säsong nio vill jag ha en special om David Puddy.

Patrick Warburton hette han som spelade Elaines kanske mest långlivade och mest minnesvärde pojkvän. Bilmekaniker, senare bilförsäljare, kristen, Arby’s-fan, nykter bakteriefobiker.

ExampleExample
ExampleExample

Efter ”Seinfeld” har Patrick Warburton bland annat försörjt sig som röstskådis i tecknade tv-serier. Det var ett bra drag, att leverera repliker är hans styrka. Det är som om allt som kommer ur David Puddys mun skulle kunnat göras till en catchphrase om det hade upprepats.

Kanske var det var författarna tänkte, att i nionde säsongen – när Puddy mest var med – visa att ”Seinfeld” kunde vara en gigantisk sitcom nästan helt utan catchphrases. ”Seinfeld”-författarna hade kunnat låta Frank Costanza skrika ”Serenity now!” varje gång han var med, nu fick det bli i bara ett avsnitt.

Fast oj, här sitter jag och analyserar ”Seinfeld” och almanackan visar 2006. Ursäkta. Jag ber att får återkomma när jag någon gång orkat se ”My Name Is Earl”.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Äntligen fler som uppmärksammar Puddy! Bästa karaktären i en sitcom. 8-ball! Warburton är fantastiskt bra i den sorgligt bortglömda serien The Tick också.

Anonym sa...

Bara att instämma med Jonas och min namne. Har länge predikat Puddy's storhet och kan bara njuta åt att femman nu landat mitt i puddy-säsongen. Avsnittet där det avslöjas att Puddy är religiös är en given favorit.