torsdag, januari 18

Helt uppåt väggarna

En gång på Extra allt stavade jag Barbra Streisands namn så här: ”Barbara Streisand”.

Väldigt snabbt kommenterade någon att det där var ju helt uppåt väggarna, och så fick jag skämmas. Barbra, liksom. Hon är ju sitt namn. Skivan jag har där hemma heter ju för fan inte ”Color Me BARBARA”!

En annan gång på Extra allt skrev jag ”slide guitar” när jag menade ”steel guitar”. Ett ord på s blev ett annat ord på s i min hjärna. Det var ju helt uppåt väggarna och fruktansvärt pinsamt.

Säkert har jag hasplat ur mig fler felaktigheter här. Påminn mig om dom. Fortsätt leta i framtiden.

Men ändå, jag får inte betalt för det här, så om jag råkar skriva fel ord någon gång, whatever. Jag är faktiskt inte Kristoffer Poppius, som på sin DN-blogg i lördags skrev helt uppåt väggarna om Jay-Z:s senaste skiva ”Kingdom Come”. Han hade laddat ner den och då fått med en gammal bootlegremix som han trodde tillhörde skivan och därför skrev om. Det var ju helt uppåt väggarna, vilket upptäcktes direkt.

Det här är ju väldigt komiskt. Inte bara för att Poppius missat att kontrollera låtlistan, utan eftersom han citerar (med en del fel) ett långt, långt textstycke ur låten och kallar det skivans bästa text. Det råkar dessutom vara ganska kända textrader, till och med jag har hört dom, där Jay-Z ger sig på Talib Kweli och Common.

En annan DN-bloggare, Märta Myrstener, avslöjar ytterligare en pinsamhet i svensk mainstreamjournalistik om hiphop, den här gången med Aftonbladet som förövare. Det verkar som att hon vill använda den för att släta över Poppius klantighet (och okunnighet). Varför då?

6 kommentarer:

Fredrik Westerlund sa...

Jag tycker nog att den är än värre att Aftonbladet/PunktSE publicerade det här plagiatet på den här gamla dyngan.

Fredrik Westerlund sa...

Ha ha, det blev lite väl mycket plagiat där... Jag menade den här gamla dyngan.

Jonas sa...

Då har i alla fall nån haft användning av Sourze.se på sista tiden...

Fredrik Westerlund sa...

Good point. Nu känns det bättre igen.

Anonym sa...

"...till och med jag har hört dom, där Jay-Z ger sig på Talib Kweli och Common."

ger sig på gör han ju inte. det påståendet är ju helt uppåt väggarna!!

Jonas sa...

Bra, Jakob!