onsdag, januari 31

Jag blev gammal förra veckan

Example

I fredags blev jag gammal. En kollega berättade under lunchen att hans 12-åriga dotter var rektor för ett Harry Potter-gymnasium med åttio elever och anställda på Internet. En typisk kväll när han berättar att det är dags att gå och lägga sig kan han få till svar att hon inte har tid utan måste rätta tjugo tentor i trollkunskap eftersom en av hennes prefekter är sjuk.

Jag tycker mig själv ha koll på min samtid men detta var något helt nytt för mig. Hade blivit gammal och förlegad. Men som den dynamist jag är såg jag naturligtvis möjligheter i att ha blivit gammal. Det borde helt enkelt innebära att de prospects som funderar på att bli tillsammans med mig (inbillar mig att det finns nån sorts brudpool därute som bara inte hittat mig ännu), att de också är äldre och visare. Så då är det väl inte yta som gäller längre? De är väl inte längre ute efter en vältränad kropp? Jag behöver inte släpa mig till
Friskis! Nej så lätt kan det väl inte vara, jag tycker ju fortfarande att Harry Potter ser ut som en nerd. Jag får nog inse att precis som tidigare år hämmas mina träningsansträngningar av den alternativnytta jag ser av en öl på Indigo. Och varje år mina ursäkter sämre.

Gästskribent: Magnus

Inga kommentarer: