onsdag, december 19

Julkalendern: Järvinen

När man lyssnade på Säkert!:s album var det viktigt att ta bort ”Vi kommer att dö samtidigt”, den hurtsvängiga P3-hiten. Iväg med den, och kanske också den där Johnny Marr-pastischen om att gråta sig till sömns.

Intressant nog är det precis sådant egenmäktigt förfarande med albumspårens ordning som tydligen gör att Marit Bergman (med många hurtsvängiga P3-hittar på sitt samvete/CV) funderar på att inte ge ut fler album, enligt en intervju i SvD i somras. Jag förstår att hon inte vill göra hela album eftersom man ändå inte får betalt, men för att folk byter ordning på låtarna? "Kom igen, Marit", som den manlige P3-hitkillen Håkan H. skulle ha sagt.

Något sådant spår att ta bort finns inte på Anna Järvinens solodebut. Den är banne mig fulländad. Så i matchen om svenska kvinnliga artist i år vinner Anna Järvinen. Hon är inte heller lika kokett som Säkert! (det var PO Tidholm som kom med den beskrivningen i DN och jag tycker den är väldigt träffande.)

SVT:s "Musikbyrån" har låtit Järvinen och Säkert!-Annika mötas i en svensk cover på Kleerups och Robyns "With Every Heartbeat". Se här (54:45 in i klippet).

1 kommentar:

Anonym sa...

här kommer mp3'n. god jul!
http://download.yousendit.com/E6ED969A34EEE980