tisdag, december 18

Julkalendern: Kenneth

ExampleExample

Årets sitcomkaraktär är så klart Kenneth the NBC page. Fullständigt namn Kenneth Ellen Parcell.

All heder åt Tina Fey, det är hon som har skapat ”30 Rock”, men det är inte henne jag skrattar åt. Och Alec Baldwin är visserligen den bästa skådisen, men ett bra ”30 Rock”-avsnitt fokuserar på Kenneth. Den bästa halvminuten hittills har varit Kenneths möte med Jerry Seinfeld i NBC-hissen. Ju mer jag tittar på ögonbrynens ryckningar precis i början av det här klippet, desto mer vill jag säga att Jack McBrayer är seriens bästa skådis.

Inget får ner Kenneths mungipor. Och självklart är det alltid lätt att i sin allt mer tilltagande cynism skratta åt ändlös entusiasm, på samma sätt som hobbymanagern Murray är den roligaste personen i ”Flight of the Conchords”. Där Murray misslyckas (eftersom bandet är lealösa och hopplösa, både i sina personligheter och som band) och blir besviken och sedan möjligen tar nya tag, där kör Kenneth bara på. Han lägger aldrig av. Han tar skiten, för han ÄLSKAR tv.

Kenneth är inte mycket annat än en klassisk new yorkisk drift med den gudsfruktiga helylle-Södern. (Hans ”coke addiction” visade sig vara Coca-Cola-beroende.) Eller ska jag kalla det en uttjatat drift? Men i alla fall inte lika uttjatad som driften med den inskränkta, rasistiska hillbilly-Södern. Och han heter Kenneth, inte Billy-Bob.

Inga kommentarer: