söndag, mars 27

California

Om tre veckor drar jag till Kalifornien. Jag och fyra andra packar in oss i en hyrbil. Under de veckorna på vägen kommer uppdateringstakten här på Extra allt avta en aning. För att kompensera er blir det Kalifornientema här de närmaste veckorna.

Det här är min första resa till den amerikanska västkusten, första gången väster om Dallas, Texas. Jag tänkte gå igenom vad jag vill se. Eller snarare vad jag förväntar mig att se.

Jag behöver göra upp med min egen bild av Kalifornien. Sätta den på pränt, få ur mig allt, bearbeta det för att sortera ut kunskapen från de förutfattade meningarna. Påminna mig om att ingen plats enbart är summan av filmerna, böckerna och popmusiken därifrån.

För er som har varit i Kalifornien kommer det här kanske verka naivt. Jag tröstar mig med att en av mina mest Kalifornienkunniga vänner sagt att det är en delstat som har gått på myten om sig själv. Det gäller kanske för hela USA. Men om Kalifornien finns det så fruktansvärt många myter att fastna i. Jag ska gå igenom ett par av dem.

2 kommentarer:

Erik sa...

Oh, dela gärna med dig av lite tips och intryck sen, planerar som bäst en liknande resa i sommar.

Jonas sa...

Självklart. Jag kommer väl inte skriva lika mycket som Lisa Milberg (http://lisamilberg.elle.se/), men lite tips blir det väl.