torsdag, mars 3

Supermix på Tranan med Strömstedt

När Supermix tar över Odenplan den här gången tar vi med oss vår mest prominenta förstärkning någonsin.

Gäst i DJ-båset är ingen mindre än Niklas Strömstedt.

Hans meritlista är lång. Han har spelat solo och med Ulf Lundell, GES och Triad. Han har legat på topplistor och vunnit Grammis. Han har översatt ABBA till svenska. Han har varit med i ”Teskedsgumman” och ”På spåret”. I Melodifestivalen har han kommit både först (1992) och sist (2008).

Till Supermix kommer han däremot som disco-DJ.

Det är den minst kända delen av hans karriär, men under det sena 70-talet stod Niklas bakom skivspelarna på Atlantic, en nattklubb på Blasieholmen som var det absolut hippaste stället i stan. Han spelade disco, funk och soul. Men också en hel del pop och rock. "You Should Be Dancing" med Bee Gees, "It Should Have Bee Me" med Yvonne Fair och "Hit Me with Your Rhythm Stick" medan Dury är några exempel.

I höstas sålde Niklas Strömstedt sin stora vinylsamling, till många samlares glädje. Men han har ändå tillräckligt många klassiker kvar för att förgylla en kväll på Tranan.

Supermix-trion Sara Martinsson, Fredrik Bergh och jag kompletterar med folkrock för finsmakare, halvobskyr långsamdisco och popmusik du läser om i morgondagens tidning. Och självklart den baleariska versionen av Niklas Strömstedts ”Om”.

Välkomna!

Som ni vet finns Supermix på Twitter
, Facebook och Let's Mix.

Inga kommentarer: