tisdag, mars 1

Den här vägen för tjugofem år sedan

Example

Det här är Rödövägen på Frösön, på väg österut. När jag åker på den nu för tiden - och det är ganska sällan, max en gång per år - tänker jag alltid på 1 mars 1986.

När vi åkte där då var det helt vitt runtomkring oss. Som sjuåring och minste kusin satt jag nog i mitten i baksätet med min faster den socialdemokratiska kommunpolitikern i förarsätet. Jag minns inte vart vi var på väg, till farmor och farfar eller kanske in till centrum. Kanske skulle min faster göra något, träffa någon, gå på något hastigt inkallat möte, och vi barn följde med bara för att komma ut över huvud taget. Det blev inte så mycket sportlovande den dagen. Och heller inget "Razzel" med Lennart Swahn och "Rååååger Mååååår".

Kanske är det därför mitt minne kopplar ihop mordet med Olof Palme med så starkt med Rödövägen. Som ett skydd mot att mitt starkaste minne från den dagen annars är att "Razzel" ställdes in.

Inga kommentarer: