måndag, december 23

Julkalendern: Konserter?Mitt magraste konsertår på länge. Därav frågetecknet i rubriken. Vilka konserter har jag gått på?

Jag såg storstjärnor i storlador: Bruce Springsteen på Friends, Beyoncé på Globen och Neil Young & Crazy Horse på O2 Arena i London. Jag såg Prince spela hårdrock på Skeppsholmen. Jag såg "The Knife" i Alby. Jag såg El Perro, Håkan Hellström, the XX och Hot Chip på Popaganda. Och jag såg Nick Cave & the Bad Seeds på Annexet, det har jag inte ens skrivit om på Extra allt.

Jag såg Mark Kozelek på Södra teatern och en massa på vår egen Släpp fångarna loss-festival.

Och så såg jag ju Stevie Wonder på Nokia Theatre i Los Angeles.

Men jag missade Autre Ne Veut på Landet, Will Oldham på Kägelbanan, hela Way Out West, Matthew E. West på Strand, The-Dream på Berns, Jay-Z på Globen, Mavis Staples på Nalen, Four Tet mfl på Kulturhuset,  Jamie XX på Under bron, Cat Power på El Rey i LA och Damien Jurado på Södra teatern.

Det är ju ingen särskilt lång lista, ens på missade konserter. Så det visar väl att det finns massor som jag över huvud taget inte kände till. Kanske är det vad frågetecknet borde användas till: vilka konserter har jag missat?

Inga kommentarer: