fredag, maj 31

Beyoncé: Höjdpunkter (och några lägre)

Höjdpunkter:
- Att hon sjöng fantastiskt.
- Den totala maximeringen av show. Alla tillbuds stående medel användes: grunder som dans, bildskärmar med myllrande animationer och en ljussättning som även jämfört med andra shower av den här storleken var magnifik. Gamla Las Vegas-klassiker som plymer av strutsfjädrar och att sjunga liggande på en flygel. Extrabonusar som en ytterligare scen och att Beyoncé tar sig dit genom att flyga över publiken. Till och med onödigheter som pyro på elgitarren känns okej. Jag var helt övertygad om att Svenska dagbladet skulle använda rubriken "Beyoncé med Extra allt".
- Den gigantiska bildskärmen som en del i koreografin, som vi har sett till exempel på Super Bowl-framträdandet, men som fortfarande känns som ett nyskapande grepp.
- Den blålila glittriga dräkten!
- Hitskavalkaden!
- Att vissa låtar tilläts vara kortade, till exempel "I Will Always Love You".
- Att det fick vara en show och inte en rockkonsert, till exempel utan inrop för extranummer.

Lägre punkter:
- Copywriterlyriken i mellanspelsfilmerna. "Sensuality is a gift" blah blah mumbo jumbo.
- Den förmodligen spelade tårögdheten i slutet av "Flaws And All".
- Möjligen vissa låtval, men det kan man alltid klaga på. Det finns andra som tycker att "I Miss You" borde ha strukits, men det tycker inte jag, som i stället hade kunnat ersätta även den kortade versionen av "Survivor" med till exempel "Say My Name". Beyoncé har helt enkelt för många hits.

Men inga av de här lägre punkterna var ens i närheten av att hindra "The Mrs Carter Show" från att vara den bästa showen i showbusiness just nu.

Inga kommentarer: