fredag, maj 3

Bruce: Bästa skivorna

Example

Brons: "Tunnel of Love"
Underskattad är väl ett för starkt ord, men bara för att den har ett ostigt 1987-sound så får nog en del för sig att det är något annat än en lysande samling sånger. Och den här produktionen har åldrats väl, med "Spare Parts" som enda undantag. Dessutom: Springsteen visar sin styrka som textförfattare när han vrider och vänder på ett och samma tema utan att upprepa sig.

Example

Silver: "Greetings from Asbury Park, N.J."
Jo, förutsägbart att sätta ett debutalbum högt på en sån här lista. Men det här är verkligen som ett debutalbum ska vara: fyllt av vilja som svämmar över alla breddar. Den hör hemma så här högt upp mycket tack vare "For You", "Spirit in the Night" och "It's Hard to Be a Saint in the City", den starkaste avslutningstrion på något av Springsteens album.

Example

Guld: "Nebraska"
Jo, det är väldigt förutsägbart att sätta den här skivan överst. Att lyfta fram den dystre Springsteen, i motsats till partymaskinen. Men det här är verkligen Springsteens mästerverk, en mörk biltur utan återvändo. Att de här inspelningarna gavs ut i de här råversionerna direkt, i stället för trettio år år senare i en samlingsbox, visar att Springsteen mitt i all sin vilja att nå ut till massorna ändå är en modig musiker. "Hey mr. deejay woncha hear my last prayer hey ho rock 'n roll deliver me from nowhere..."


Hedersomnämnanden till "The Promise", "Darkness on the Edge of Town" och "Born to Run".

Inga kommentarer: