torsdag, maj 23

Beyoncé: Daddy

I en Beyoncé-vecka som den här går det inte att komma ifrån Mathew Knowles. Pappan. Den före dette managern. Utan honom, hade Beyoncé stått på Globens scen om en vecka?

Numera är han bara pappa. I "Life Is But A Dream" fick Beyoncé ge sin version av hur hon blev sin egen manager, men Mathew Knowles får vi bara se i en kort scen, filmad för länge sedan. Vi hör honom prata bara när han själv håller i videokameran under Beyoncés barndom.

Inte för att han verkar vilja säga så mycket nu för tiden. I spridda och fårordiga intervjuer har han sagt saker som att det var en ömsesidig separation, att det har varit svårt, att han är stolt över sin dotter. Man måste vara försiktig när det inte bara är en ex-klient man pratar om, utan även en för-evigt-dotter. Och det var väl just det som var problemet. Blod är tjockare än kontraktsbläck. Tjockare och kletigare.

Hur det egentligen är mellan Beyoncé och Mathew vet man inte. Eller tja, det går kanske att pussla ihop en bild från skvallerpressen. Bilden av helyllefamiljen är däremot borta. 2011 skilde sig Mathew och Tina Knowles efter 31 års äktenskap, när Mathew bevisats vara far till ett barn med en annan kvinna.

Frågan är om Beyoncé fortfarande vill det hon sjöng på "Daddy" från 2003: "I want my unborn son to be like my Daddy"

Inga kommentarer: