onsdag, december 8

Julkalendern: Cancellistan

Det är svårt att hålla ordning på vilka som har blivit cancelled i år. Och vad som egentligen var anledningen. Och om det egentligen skedde i år eller för länge sedan - och om någon har kommit tillbaka från cancellistan.

Det blir så många och så rörigt att jag mitt i förvirringen börjar ta det med en klackspark och därför behöver påminna mig själv om att många personer som blir utstötta från offentligheten ju faktiskt inte bara har varit idioter utan har begått vidriga handlingar, med många offer.

Ariel Pink och John Maus hängde med shamaner på Capotolium (eller i alla fall utanför), så de ströks ju för många, men ärligt talat så visste man väl redan att Ariel Pink var knasig? Och behövdes det nya anklagelser mot Marilyn Manson för att någon skulle förstå att han är ett svin?

Manson blev ju i alla fall omkramad av Kanye West, tillsammans med DaBaby, som väl var homofob. Och David Chapelle var transfobisk.

Brainpool-Christoffer kom ut som covidskeptiker och hur var det med Eric Clapton och Van Morrison? Men att Clapton är otrevlig har man väl vetat länge? Och att Dogge Doggelito gör vad som helt för pengar, tydligen inklusive att vara på en mässa med nazister. Däremot blev ju Yasin och Dree Low inte cancellade, eller? Hur påverkade mordet på Einár?

När de andra inte ville jobba med Ken Stringfellow så splittrades the Posies, men överraskningen där var väl mest att Posies fortfarande höll på. Hur går det förresten med Mark Kozelek? Han har inte släppt något sedan anklagelserna mot honom förra året.

R. Kelly blev till slut dömd på riktigt, medan förundersökningen om Göran Lambertz (inga jämförelser med R. Kelly i övrigt...) blev nedlagd. Hade Lambertz bara spelat det cool hade han kanske kunnat bli un-cancelled någon gång framöver. Men i stället ordnade han självgod presskonferens och nämnde den anklagande kvinnan vid namn. Sedan begärde han skadestånd för att mat i kylskåpet hade blivit förstörd under häktningstiden. Staffan Hildebrand verkar tydligen alla hela tiden ha vetat allt om, men vad händer nu, borde det inte bli rättsfall?

Soran Ismail försökte un-cancella sig själv, men kanske var det inte så smart att ställa upp i de där tv-programmen. Aziz Ansari verkar däremot ha hittat rätt modell för att långsamt ta sig tillbaka, genom att inte synas så mycket i senaste säsongen av ”Master of None”. Och Lorentz - kommer han verkligen lägga av efter den här ”sista skivan”, eller är det bara PR?

Linda Skugga checkade ut från social medier efter att ha skrivit en väldigt hård sågning som många sågade. Men hon är väl inte cancelled, bara självcancelled?

Och tror ens Ann Heberlein själv att hon är så cancelled som hon säger? Hon är ju överallt.

1 kommentar:

Olle sa...

Är Raubtier cancelled för att trummisen är sambo med en sosseminister?