måndag, juni 6

Glöm inte Finland

Så här på nationaldagen är det lätt att bli för fokuserad på Sverige. Som Billy Rimgard, som på Beneath a Steel Sky skriver en lång harang om svenskhet som i stora drag går ut på att han gillar bra svenska saker (Radio Dept.) och ogillar dåliga svenska saker (Pripps Blå).

Och när vi inte fokuserar på vårt eget land så handlar mycket om Norge nu, med unionsupplösningen och allt det där. Men vi får inte glömma bort vårt östra grannland. Finlands sak är vår! En svensk tiger och en finsk pinne, som man säger.

Fira Finland genom att provlyssna på Lau Nau här på skivbolaget Locust. Även om Lau Nau tillhör Tammerforsscenen och sjunger på finska, så låter hennes knasfolk när den är som mest plinkiplonkig väldigt japansk. Fast "Kuula" kommer snart hamna på en bland-CD bredvid "I Remeber Learning How to Dive" med Animal Collective och Vashti Bunyan.

Lau Nau heter egentligen Laura Naurikkanen och sjunger annars i band som The Anaksimandros och Päivänsäde. Som ni märker har finnarna inte fattat att man måste döpa sina band till saker som Roxette och The Hives för att slå i USA.

Inga kommentarer: