torsdag, juni 30

Allt är coolare någon annan stans...

Example
...det vill säga New York.

Jag var på en releasefest för tidningen Odd's andra nummer förra veckan. Varenda hipster i Sthlm hade letat sig dit för att lyssna på tuff musik och dricka bjudöl. Det var sjysst men ingenting jag kommer att lägga på minnet och hade jag inte varit där så hade jag inte haft ångest för det. Ungefär samtidigt är det gatufest på Lower East Side i New York, självklart togs det en massa bilder och självklart kom de upp på nätet med en gång. När jag såg dessa bilder var min första tanke: Grymt, man skulle varit där ! Det ser så förbannat kul ut.

Men vad var egentligen skillnaden mellan de två tillställningarna ? Samma mix av "kreativa människor", samma blandning av olika klädstilar, samma typ av jobb, samma musik osv. Varför är det så svårt att uppskatta det man står mitt uppe i och samtidigt bli avis på exakt samma företeelse fast lite längre bort ? Jag vet inte, men det känns otacksamt av mig på något sätt. Otacksamt mot Oddmagazine, otacksamt mot de andra som var på festen och lite konstigt att jag har så svårt att uppskatta min egen tillvaro. Nästa gång det händer skall jag verkligen ta mig i kragen. Gräset kommer alltid att vara grönare någon annan stans, det vill säga New York !

Tyvärr har jag inte hittat några bilder från Odd-festen. Det hade varit kul att jämföra med bilderna från New York som du hittar på Epicly Later'd och på Being Hunted...

...Fan jag skulle vart där !!!

**********************************************

Per Hagman går loss om Svenskheten i en artikel i Expressen. Jag vet inte rikitgt vad han vill säga men han fångar en stämning som jag rätt ofta känner igen mig i.

"Arla, DN och socialdemokratin stal livsglädjen ifrån oss och ersatte den med KRAV-märkt och uppgivenhet."

Klart läsvärt.

**********************************************

Nu har trailern till Peter Jackson's kommande film lagts upp för allmän beskådning. Jag måste erkänna att jag faktiskt har rätt högt ställda förväntningar. Sagan om ringen - filmerna var riktigt underhållande (ettan var bäst) och Herr Jackson känns som en god förvaltare av matinefilmsgenren. Och inte blir man besviken av att se trailern. Det ser ut som ett matine'istiskt mästerverk. Jag skall redan börja planera vilket godis som skall akompaniera min bioupplevelse.

Se trailern nu och sedan får du vänta på filmen ända tills frammåt jul...

10 kommentarer:

Anonym sa...

...jag blir också lite avis på den där ny-festen. linköping är mysigt, men det är l å n g t från lower east side...

har du läst "att komma hem..."? Hagmans charmigaste alster - åtminstone på senare år, tycker jag. åas var min senaste ordentliga Hagmanupplevelse när jag läste Pool och Cigarett i typ sextonårsåldern. Jag undrar litegrann ibland om de alls var läsvärda eller om jag mest var lättimponerad.

Adrian sa...

Kul att veta att man inte är ensam om att tycka NY såg trevligt ut. Linköping ??? Jag som tycker Sthlm känns litet. Imponerande att du står ut.

Jag har tyvärr inte läst "att komma hem..." men jag skall nog göra det snart... Jag har svårt för att ge mig an böcker som får mycket plats i media... Det känns som om mediaskriverierna tar över den faktiska boken. Så jag brukar faktiskt vänta tills allt hollabaloo är över. Har precis läst "Ett öga rött" av Jonas hassen khemiri som var bra.

Anonym sa...

är inte hollabaloot redan över? jag haffade den i vilket fall på pocketshop härom veckan. Trevlig bok, om du gillade debattartikeln tror jag att du skulle älska boken.

(och linköping är ett sommarvik. det har blivit en del landsbygdssightseeing - och gbg- och stockholmsresor.)

Adrian sa...

Du har nog rätt i att hollabaloot är över nu... så jag får väl masa mig till närmaste pocketnasare och införskaffa. Eller kanske jag kan låna din ?

Anonym sa...

visst kan du det! kanske kan jag lämpa över den i stockholm i helgen.

Anonym sa...

eller, njäe. kom på att den ligger hos pojkvännen i Göteborg. Sorry.

Adrian sa...

Då masar jag mig iväg till handlaren. Tack ändå !

Anonym sa...

Tuff musik minus "The Game ft. 50 Cent - Hate It Or Love It".

Anonym sa...

Den där Per låter som om han behöver komma ut på långresa tycker jag... Alla länder håller väl på och krav-märker, han läser väl inte "DN" i dubai tänker jag. Och du Adrian, när kommer du och hälsar på? Hälsingland just ain´t nothin utan ditt kaos-pilot-svårmod...

Coola Morsan sa...

Jag tröstar mig med Londons Notting Hill Carneval i augusti. Ett trettiotal sound systems som får marken att vibrera och en härlig mix av folk på gatufest brukar få mig att känna mig precis på rätt plats, utan att ens vara inbjuden.

Per verkar ha fått KRAV-märkt som käpphäst. Jag får dock hemvändarhicka av samma stämningsläge där präktighet blandas med ren dumhet i en självgod kanelbullebubbla.