torsdag, juni 16

Beyoncés och Jay-Z:s båtDen här bilden skickade några kompisar till mig ikväll. De är i St Tropez och bor på en stor båt. Bredvid deras stora båt ligger en annan stor båt. Den heter Passion. På den bor Beyoncé och Jay-Z.

17 kommentarer:

Rickard sa...

Vilka kompisar du har som bor på en stor båt i St Tropez... Kan de inte borda Beyoncés båt och ta lite paparazzifoton också?

Anonym sa...

Jag tycker att det är beklagligt att inte dina vänner protesterade utanför den där skrytbåten. Folk svälter för att några enstaka, som gjort storkovan på exploatering av sex respektive glorifiering av våld, inte kan få nog av konsumtionsartiklar. Jag skäms när jag tänker på hur många afro-amerikaner som lever under existensminimum. Den där båten hade räckt till mat åt tusentalsfamiljer i utsatta områden. Du borde skämmas som har vänner som semestrar på nyliberala orter. Jag hoppas att du överväger att ta avstånd från dina ’vänner’.

Adrian sa...

Jag tar KLART avstånd från dina nyliberala vänner, skämms på dig Jonas !!!

Rickard sa...

Äh, nu tar ni väl i ändå? För det första är det väl knappast Jonas fel att han har vänner som väljer lyxsemester framför etnoturism. För det andra kan svält och fattigdom knappast förklaras med något så enkelt och svartvitt som att "några enstaka gjort storkovan på exploatering av sex och våld". För det tredje hoppas jag att Ida skämtar när hon "tänker på hur många afro-amerikaner som lever under existensminimum"... no offense, men det var riktigt korkat uttryckt.

Anonym sa...

Korkat? Ja, det får du väl säga till de fattiga svarta som dör i slumområdena medan Dick Cheney och hans hejdukar räknar hem ytterligare en miljard så att de kan köpa upp ett nytt land. Etnoturism tycker jag vidare är en obehaglig beskrivning med nästan nazistiska förtecken.

Anonym sa...

Ida - vem är du egentligen? Jag tycker att din beskrivning av USA:s svarta som fattiga varelser som "dör i slumområdena" är rätt obehaglig, den också. Har du ens varit i USA? Känner du några svarta amerikaner? Menar du verkligen att "afroamerikanerna" svälter för att Jay-Z och Beyoncé blivit rika? En mer förenklande och fördummande världsbild får man leta efter.

Anonym sa...

Jag tycker att Karin borde läsa Andrew Hackers ”Two Nations : Black and White, Separate, Hostile, Unequal” eller titta lite på medellivslängden för urbana afro-amerikanska män. Och att USA:s nyliberala ekonomi förstärker den strukturella rasismen i landet är knappast något djärvt påstående. Alla som kan sin Marx vet att kapitalet förtrycker de svaga på samma sätt som män i könsmaktsordningen förtrycker kvinnor. Vem jag är? Jag heter Ida och är 24 år. Jag läser Etnologi på Södertörnsfolkhögskola och hatar cyniska och ironiska människor som låter samhället förfalla medan de som redan ligger trampas på. Jag har författarambitioner och hoppas att jag någon gång i framtiden kommer att få publicera mina visionära idéer på ett ansett bokförlag.

Fördummad är väl annars den som svalt kommersialismens enkla credo – konsumera och du lever.

Anonym sa...

Jag har läst en hel del om den deprimerande livslängdsstatistiken för "urbana afroamerikanska män" - fängelsestatistiken är inte heller någon uppmuntrande läsning. Men att skylla ojämlikheten i det amerikanska samhället på Jay-Z:s och Beyoncés val av semesterort är väl förenklande. Det är ett stort, komplext problem som förtjänar att debatteras på ett nyanserat sätt - jag tvivlar på att det här är rätt forum.

dessutom - en undran: hur hade du tänkt dig att hitta ett "ansett bokförlag" som inte lever på kommersialismen och som aldrig någonsin har utnyttjat människans nyfikenhet på sex och våld? Bokförlag gör också "storkovan" på att exploatera mänskliga drifter. Jag ser ett moraliskt dilemma framöver.

Anonym sa...

Ha, ha. Erkänn att dina inlägg är ironiska ida.

Rickard sa...

Okej, jag är nazist, tack för den... Med svansen en liten bit instoppad mellan benen medger jag att det begrepp jag egentligen hade tänkt använda var "ekoturism". Om Ida vill tolka detta som en dålig efterhandskonstruktion av en cynisk, ironisk smygnazist så är det upp till henne. Och precis som Karin tvivlar jag på att det här är rätt forum att diskutera detta.

Anonym sa...

jag har varit ombord på en likadan båt (om det nu inte var den här?) som puff daddy brukar hyra när han är på rivieran; den låg i nice.
min kompis dejtade en matros ombord, som visade oss runt i över en timme. jag provlåg i puffys säng.

det var en grym båt.

Rickard sa...

Snyggt försök, "Ida". Jag gick nästan på det...

Jonas sa...

Ida, var snäll och skäll ut Malte för att han är sjöscout. Scouterna är ena vita, kristendomsförtryckare och sjöscouterna är de värsta av dem alla. Inga sjöscouter släpps väl in på "södertörns folkhögskola"?

Adrian sa...

Det här blev ju en riktigt kul tråd...

Anonym sa...

Karin är uppenbarligen kapitalets lakej som genom att “problematisera” hindrar handling i riktning rättvisa, feminism och demokrati. Är du så naiv att du verkligen tror att man kan åstadkomma demokrati utan att socialisera produktionsmedlen så måste jag gratulera. Härmed korar jag dig till vinnare i förtryckstävlingen, du vann ett livslångt slaveri under marknaden. Den så kallade ”representativa” demokratin är kapitalismens bästa vän. Först lurar man i proletariatet att de är fria att rösta, så länge de röstar på en samling papperstigrar som alla tävlar i att nedmontera välfärden och suga ut arbetarna. Sedan använder man mediakoncentration och marknadsförtryck för att jaga de som strävar efter en öppen debatt. I det avseendet går Sverige i den stora satan i västs coca cola-smetade fotspår. Och precis som i USA är det minoriteterna i Sverige som får ta värsta smällen. På arbetsmarknaden, i privatlivet och i relationen till politiken. Sådan är kapitalismen. Den förtrycker för att den kan – och för att den vill. Christians Diesens intressanta bok om minoriteters ställning i rättsprocesser visar att vi minsann redan har ett litet mini-USA i vårt kära Svedala.

Jag har redan varit i kontakt med ett antal synnerligen solidariska bokförlag som visat intresse för mina teser. Jag vill inte gå in på detaljer men kan konstatera att Brutus Österlings förlag uppfyller flera av de krav jag ställer på en marknadsaktör. Piratförlaget gör det inte.

Anonym sa...

Kul med folk som brinner! Synd bara att de tror att det blir bättre om de överlåter makten över sina egna liv till någon annan, som vet bättre.. Jag vet bäst vad som är bäst för mig! För övrigt är rörelsen från lägre klasser i USA väldigt stor, kan det eventuellt bero på att det finns något annat liv än medelsvensson att sträva efter?!

Anonym sa...

afro-amerikaner som lever under existensminimum" varför tar du upp just dom svarta, latin amerikanerna då? italienarna ? även om det bara gällde svarta så kan du inte skylla en båt på resultat av 300 års fattigdom. dom ger ändå väldigt mycket pengar till välgörenhet,som dom förresten har jobbat för. och för det tredje sluta tro att du kan allt, du kan ingenting om du inte upplever det själv. sluta spela allsvetande. vi bryr oss inte om dina solidariska bokförlag