tisdag, juni 7

Bio = dataspel utan joystick

Jag har kommit på det bästa med att aldrig spela dataspel: man tycker inte att alla blockbusterfilmer på bio bara ser ut som dataspel.

En kompis tyckte att senaste Star Wars ibland bara var som ett dataspel, med Yoda hoppande från en plattform till nästa. Men det tänkte inte jag på. Även om jag saknade dockversionen av Yoda.

Och jag tyckte att trailern till Fanastiska Fyran bara såg rätt kass ut, inte helkass, som alla som spelar dataspel säkert tycker. För vad är poängen med att betala 95 spänn för att sitta i en biosalong och kolla på dataspelsgrafik utan att få en joystick så att man kan påverka vad som händer?

6 kommentarer:

Anonym sa...

hmm. jag tror iofs att lucas väldigt medvetet har utformat de senaste filmerna med dataspelspubliken i åtanke - det finns en hel drös scener i de senaste filmerna som är helt jämra ointressanta ur filmsynpunkt men som fungerar som bra trailers för spelen som följer i filmens kölvatten... (cynisk? moi?)

Adrian sa...

Star wars trean suger fan hästballe... Jag är ruskigt glad att jag laddade ner skiten istället för att ge Mr Lukas 95 kr (eller vad det nu kostar att gå)... Jag hade dessutom rätt låga förväntningar med tanke på hur dålig de två tidigare filmerna har varit. Det enda de gjort med trean är att de har lite mer "mörka" miljöer... Men att filma vid lite natt och vulkaner framkallar inte automatiskt en mörk film...

Jag är ju lite besviken... Jag har trots allt pimpat min mobil med ett läckert Obi one kenobi klistermärke!!!

Anonym sa...

Trean var mycket bättre än tvåan och ettan, fast det var ju ingen större bedrift. Dataspels-grejen gör att det blir otroligt svårt att engagera sig. Om en droid dödar en droid, vem bryr sig? I 4-6:an slogs åtminstone människor mot (ibland mask-klädda) människor.
Om Hayden Christensen bryr man sig fortfarande inte alls. Han är ju så TRÅKIG!!!!!
/mikaela

Anonym sa...

kom igen nu brudar,,, Hayden Christensen är juuuuuuuuuuu sssssssssååååååååå snygg assa....................

puss Fredrik

Anonym sa...

jag blev helt förvånad för typ ett halvår sedan när jag såg hayden christensen i Shattered Glass (handlar om stephen glass, journalisten som ljög ihop sin karriär på the new republic). Rätt bra film, Christensen gjorde inte bort sig.
Men i Star Wars... var jag och mitt sällskap de enda som ìnte kunde låta bli att le när Darth Vader får reda på att Padme har dött och skriker "NoooOoOOOoo!!!"? Å andra sidan - det hade krävts en helt övermänskligt bra skådis för att få liv i de träiga replikerna. Om Lucas hade haft den goda smaken att lägga en tusendel av specialeffektsbudgeten på att hyra in en manusförfattare som kan skriva dialog skulle filmen varit hundra gånger bättre.

Jonas sa...

Nej, mörka miljöer ger inte en mörk film. Och att Natalie Portman säger "jag känner inte igen dig längre, Anakin" gör inte att man fattar varför hon gillade honom från början, han har ju alltid varit så där dum i huvudet, från att han var barn i den där första filmen (som jag fortfarande inte tror att jag har sett ända till slutet eftersom den är så kass).