lördag, december 11

Julkalendern: How to Dress Well

Example

Bloggarna svämmar över av hemmainspelad, flytande, lager-på-lager, reverbtyngd, drömsk musik. Det är möjligt att varje enskild bloggare vid varje enskilt tillfälle har gillat varje enskild låt, men det är också lätt att tro att det ibland har handlat om att ha något att blogga om. Långt ifrån allt låter bra. Det flyter så mycket att det flyter förbi utan att fastna.

En som passar in på de inledande adjektiven, men som faktiskt skiljer ut sig, är How to Dress Well.

Det beror kanske på att det Tom Krell, en amerikan i tysk exil, producerar inte har så mycket att göra med etiketter som chillwave och glofi, förutom i produktionsmetoder. Snarare är han ansvarig för några av årets bästa r'n'b-ballader.

Tom Krell sjunger i falsett, har Bobby Brown som sin Myspace-bild, samplar Michael Jackson under "Thriller"-eran och gör en cover på R. Kelly. Han omarbetar Ready for the Worlds slow jam "Love You Down" till dov sängkammarsoul, för en sängkammare helt utan röd sammet och utan speglar i taket. Från det sovrummet drömmer sig Tom Krell bort. Någon som försöker bli något de inte är, nå fram till något gammalt onåbart, det är ett bra recept.

Med många av de bloggade sovrumsprojekten orkar jag inte leta mig vidare från mp3:or till eventuella album. Som ett stort undantag står How to Dress Wells debutalbum "Love Remains", som är ett av årets bästa. Det flyter, men du flyter med.

Lyssna på min lilla How to Dress Well-lista på Spotify här.

För att läsa om hur bred inspirationspalett Krell har, läs Lisa Ehlins intervju här.

Inga kommentarer: