torsdag, december 2

Julkalendern: iPad

Example

Inte oväntat är iPad årets pryl.

Handels utredningsinstitut tog i år ett stort steg mot att nextopisera titeln "Årets julklapp". Efter att 2003 ha sagt att det hetaste paketet var en mössa, utsåg de nu en produkt vars mest kända variant inte ens såldes i Sverige.

Nu har iPaden släppts i Sverige, men det har länge känts som att alla redan har en iPad. Utom jag. David Hockney har en iPad. Carl Bildt har en iPad. Bob Woodward har en iPad, men vet inte hur den funkar. Till och med Jason Schwartzman, som inte ens har byxor, han har en iPad utan att jag har en.

Framför allt har min fyraåriga systerdotter en iPad utan att jag har en. "Kolla vilken rolig tv vi har!" ropade hon, den där gången i våras när hennes pappa precis kommit hem från en USA-resa. Så sprang hon in i vardagsrummet där hennes knappt ettårige bror satt och slog i vattenytan på en digital fiskdamm. Guldfiskarna skrämdes av plasket och simmade iväg.

Så den här lillkillen fick använda en iPad innan mig. Å andra sidan har inte han heller riktiga byxor. I valet mellan antingen byxor eller iPad tar jag byxor varje gång. Och förresten, mössa skulle också vinna.

1 kommentar:

Jonas sa...

Glömde länka till den här, en av de mest meningslösa men kreativa användningarna av en iPad: att måla med ljus: http://vimeo.com/14958082