söndag, april 10

Alla livets lördagskvällar

Example

Vi spelade livets lördagskvällsåldrande baklänges igår.

Vi började tillsammans med en femåring som slevade upp kräm mest för att leka med den i tallriken och en tvååring som mest ville snyta sig om och om igen, för det var så kul.

Sen gick vi på fyrtioårsfest, där alla var uppklädda - för en gångs skull! - och männen tunnhåriga. Plockmaten var god och baren var billig, men vid elva hade hälften ändå gått hem för att lösa av barnvakten. På dansgolvet spelades Björn Skifs. "Det är en fyrtioårsfest, inte en sextioårsfest" muttrades det.

Så tog vi taxi till nattklubb i industriområde, där vi behövde förklara konceptet "kö" för några lite yngre. När vi kommit in hängde vi först med den äldre publiken och dansade till house och techno. Här var färre uppklädda och de tunnhåriga männen dolde det med sotarmössa. Några av dem smådansade en meter framför DJ:n, med ögonen på hans varje skruvande.

På övervåningen var publiken yngre, det var trängre och ingen såg DJ:n. Men någonstans stod någon, utan att riktigt bry sig om att skruva så noga, det var ju ändå en Veronica Maggio som följde upp en Robyn/Linnros-mashup, allsången gjorde finlir onödigt. Sedan Jay-Z, Nas, etc. Alla studsade.

För att backa bandet ännu mer hade vi behövt sätta oss på en bänk och dricka folköl som någon köpt ut till oss. Men vi tog taxi hem, hällde upp varsitt glas vatten och löste upp några Resorb.

Inga kommentarer: