fredag, april 15

Varma hyllor på Rue de la Parcheminerie

Example

Ser ni den lilla bokhandeln där vid kanadensiska flaggan? Ni är inte ensamma om att missa den. Den har därför inte heller världens högsta omsättning. Det är snarare risk att en brand bryter ut, orsakad av en stor koncentration hyllvärmare.

Inte många går förbi det lilla hålet i väggen på Rue de la Parcheminerie i Paris, där engelskspråkiga böcker säljs. När jag hittade dit för första gången i oktober var det tack vare uppsatta lappar på Boulevard Saint-Germain, några kvarter men flera världar bort.

Då grämde jag mig i efterhand att jag inte köpt den där boken jag hittade. 20 euro är faktiskt inte så mycket insåg jag. Men nu, ett halvår senare, stod den fortfarande kvar: "The Raymond Chandler Omnibus". Tack alla som har missat den.

1 kommentar:

Carl H sa...

Jag gick in i denna affär av en slump - bara genom att strosa genom latinkvarteren. Lite väl liten dock. När jag var där var det så mycket folk (inte så många) så det gick knappt att gå runt att browsa. Men iaf ett intressant unikt ställe.