fredag, december 9

Är Tindersticks musikens George Lucas?

Det här att inledningsspåret på Tindersticks kommande album tydligen är en uppföljare på "My Sister" från 1995, borde det göra mig fruktansvärt nervös?

"My Sister" är ju nämligen den bästa ljudboksnovell jag någonsin hört. Den är tragisk, den är rolig, den är svängig. Den har en perfekt början ("Do you remember my sister?") och ett perfekt slut ("She said she liked the idea of it, though I thought it was because of what happened to the cat, and our mum.") Jag vill inte veta vad som hände sen, eller innan, eller under tiden.

Eller vill jag? Det beror ju så klart på hur det görs. Det klassiska motsatsparet "Gudfadern II" och "Star Wars Episode I: The Phantom Menace".

Jag får helt enkelt vänta till februari och hoppas att Stuart Staples och hans vänner inte har blivit George Lucas-inspirerade, i onödan klåfingriga på gamla mästerverk. Tillåt mig i så fall utbrista: "Nooooo!"

Inga kommentarer: